Imádom ezt a ropogós falatnyi finomságot, enni is és készíteni is, mert mindig sikerélményem van vele, annyira tudnak kicsik, nagyok örülni mikor ezzel kínálom őket, hogy ez számomra mindig hatalmas öröm.
A megadott mennyiség egy nagyobb adag, én általában kétszerre szoktam kisütni, jól elpihen a hűtőben, így mindig frissen lehet ropogtatni.
Hozzávalók:
- 85 dkg sárga burgonya
- 15 dkg Ammerlander trappista sajt
- 8 dkg liszt
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, felkockázom és enyhén sós vízben puhára főzöm majd leszűröm és hagyom teljesen kihülni.
Amikor kihült hozzáadom a lisztet, a reszelt sajtot, a sót és alaposan összegyúrom.
Folpack közé teszem a tésztát, kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom/lapítom és hűtőbe teszem.
Közvetlenül fogyasztás előtt felcsíkozom és forró olajban aranysárgára sütöm.
Ízlés szerint mártogatóssal kínálom, de anélkül is szuper finom.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idő
