Sajtos burgonya ropi

Imádom ezt a ropogós falatnyi finomságot, enni is és készíteni is, mert mindig sikerélményem van vele, annyira tudnak kicsik, nagyok örülni mikor ezzel kínálom őket, hogy ez számomra mindig hatalmas öröm.

A megadott mennyiség egy nagyobb adag, én általában kétszerre szoktam kisütni, jól elpihen a hűtőben, így mindig frissen lehet ropogtatni.

Hozzávalók:

  • 85 dkg sárga burgonya
  • 15 dkg Ammerlander trappista sajt
  • 8 dkg liszt
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, felkockázom és enyhén sós vízben puhára főzöm majd leszűröm és hagyom teljesen kihülni.

Amikor kihült hozzáadom a lisztet, a reszelt sajtot, a sót és alaposan összegyúrom.

Folpack közé teszem a tésztát, kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom/lapítom és hűtőbe teszem.

Közvetlenül fogyasztás előtt felcsíkozom és forró olajban aranysárgára sütöm.

Ízlés szerint mártogatóssal kínálom, de anélkül is szuper finom.

 

Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idő