Roppanós sajtgolyók

Nagyon szeretem ezt a finomságot, szuper egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Legyen az egy hétköznap vagy egy ünnepi étkezés, mindig megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 1 bögre tej
  • 1,5 bögre liszt
  • Ízlés szerint Ammerlander trapista sajt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy serpenyőbe öntöm a tejet, hozzáadom a lisztet és csomómentesre keverem, közben közepes hőmérsékleten folyamatosan melegítem.

Amikor már szép egynemű a tészta és teljesen összeáll, elválik a serpenyőtől el is készült.

Deszkára teszem, nem kell lisztezni, átgyúrom, hengert formázok belőle, nyolc részre vágom, majd mindegyiket felezem. Golyókat formázok, kilapítom, beleteszek egy nagy kocka sajtot, körbefogom a tésztával, ismét golyót formázok és tetszőleges zsiradékban kisütöm.

Ne legyen nagyon forró az olaj, mert a tészta hirtelen megég és nem sül át, a sajt nem olvad meg, de ha hideg olajba tetssszük az sem jó, mert akkor meg megszívja magát és nagyon olajos lesz.

Ízlés szerint, kínálhatjuk friss- vagy majonézes salátákkal, párolt rizzsel, hasáb burgonyával.

 

Elkészítési idő: 30 perc