Lassan már készíthetek egy húsgolyós könyvet, annyi húsgolyó receptem van 🙂
…nagyon szeretjük a húsgolyós ételeket, így igyekszem mindig valami újat kitalálni, ez a recept az egyik nagy kedvenc most nálunk. Szerencsére szuper egyszerű elkészíteni így amikor csak kéri a család gyorsan összedobom és már lehet is falatozni.
Hozzávalók:
- 40 dkg darálthús (nálunk lapockából készült, de egyébként készítsétek amiből szeretitek)
- 1 kk borsikafű
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek aprított petrezselymezöld
- 2 ek vaj
- 1 ek olaj
- 3 ek HEINZ mustár mézzel
- 7 dl alaplé
- 25 dkg száraz spagetti tészta
- 4 ek tejföl
- Ízlés szerint só és fehérbors
Elkészítés:
A darálthúst sózom, hozzá adom a borsikafüvet, a zsemlemorzsát, a tojást, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, alaposan sszedolgozom és tetszőleges méretű golyókat formázok.
Egy serpenyőben felolvasztok egy ek vajat, egy ek olajjal és szép pirosra sütöm benne a golyókat, majd a serpenyő szélére húzom őket, a közepére bedobom a másik ek vajat, hozzáadom a mustárt, sózom, borsozom, simára keverem az alaplével, beleteszem a száraztésztát, kicsit várok, hogy megpuhuljon annyira, hogy összekeverjem és fedő alatt puhára főzöm. Főzés közben, néhányszor átmozgatom, hogy ne tapadjon össze a tészta.
Amikor megfőtt, hozzáadom a tejfölt, rottyantok rajta egyet és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 45 perc
