Ez a finomság köretnek is készíthető, de nálam maximálisan megállja főételként is a helyét. Próbáljátok ki. Szuper egyszerű elkészíteni és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 3 közepes méretű sütni való burgonya
- 1 közepes édesburgonya
- 2 közepes cékla
- 1 ek olívaolaj
- 4 ek reszelt parmezan vagy ízlés szerit használhattok más sajtot is
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, chili, szárított fokhagyma
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozom, megmosom, vékony szeletekre vágom, meglocsolom az olívaolajjal, befűszerezem, egy sütőpapírral bélelt tepsire borítom, egyenletesen szétoszlatom, 200 fokra előmelegített sütőben vagy airfryerben 15-20 perc alatt megsütöm, majd megszórom a reszelt parmezánnal/sajttal és visszadugom még 3-5 percre, hogy a sajt is ráolvadjon.
A frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a zöldség szeletek vastagságától is.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
