Imádom a kocsonyát, bármikor, bármennyi jöhet és akár reggelire, ebédre és vacsorára is képes vagyok megenni 🙂
Idő hiányában, most kuktában készült, de nagyon szuper lett, így a jövőben is előszeretettel fogom ezt a módszert alkalmazni és így gyakrabban is fog készülni, hogy nem kell órákat pötyögtetni.
Hozzávalók:
- 1,3 kg kocsonyahús
- 2 fej fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- 15 szem szemesbors
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A húst átmosom és 2,5 liter vízzel oda teszem főni. Amikor felfőtt és lehaboztam, hozzá adom a gerezdekre szedett és megpucolt fokhagymát, a borsot, sózom, lefedem és egy óra alatt készre főzöm.
Tányérokba szedem, én a húst ki szoktam csontozni, azt is szétosztom benne és hagyom megdermedni.
Ízlés szerint frissen facsart citromlével vagy tárkonyecettel kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + főzés + hűtés
