Ünnepi káposztás tepsis tarja

Itt egy újab recept, ha még hiányzik néhány fogás a karácsonyi menühöz. Nagyon egyszerű elkészíteni és könnyen beszerezhető alapanyagokból készül. Szerintem , ha egyszer elkészítitek, egyből a család kedvence lesz és felkerül a repertoárra.

Hozzávalók:

  • 60 dkg KOMETA friss sertéstarja
  • 2 tk borsikafű
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 2 tk majoranna
  • 2 tk füstölt fűszerpaprika
  • 3 ek olaj
  • 3 ek tejszín
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 kis fej édeskáposzta
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A hússzeleteket tálba teszem, sózom, hozzáadom a fűszereket, az olajat, a tejszínt, alaposan összekeverem, majd mehet bele a félkarikára vágott vöröshagyma ezt is picit megsózom és összeforgatom a hússal.

 

Készíthetjük azonnal. de hagyhatjuk néhány órát, esetleg egy éjszakát is lefedve, hűtőben pácolódni.

 

Egy tepsit kikenek tetszőleges zsiradékkal, több rétegben belepakolom a leveleire szedett káposztát, erre halmozom a hagymás húst, befedem benedvesített sütőpapírral és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 70 perc alatt készre sütöm.

 

A sütési idő sütőnként változhat és függ a hússzletek vastagságától is.

 

Ízlés szerint krumplipürével, hasábburgonyával, párolt rizzsel kínálom.

 

Elkészítési idő: 20 perc + pácolás + sütési idő