Itt egy újab recept, ha még hiányzik néhány fogás a karácsonyi menühöz. Nagyon egyszerű elkészíteni és könnyen beszerezhető alapanyagokból készül. Szerintem , ha egyszer elkészítitek, egyből a család kedvence lesz és felkerül a repertoárra.
Hozzávalók:
- 60 dkg KOMETA friss sertéstarja
- 2 tk borsikafű
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 2 tk majoranna
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 3 ek olaj
- 3 ek tejszín
- 3 fej vöröshagyma
- 1 kis fej édeskáposzta
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A hússzeleteket tálba teszem, sózom, hozzáadom a fűszereket, az olajat, a tejszínt, alaposan összekeverem, majd mehet bele a félkarikára vágott vöröshagyma ezt is picit megsózom és összeforgatom a hússal.
Készíthetjük azonnal. de hagyhatjuk néhány órát, esetleg egy éjszakát is lefedve, hűtőben pácolódni.
Egy tepsit kikenek tetszőleges zsiradékkal, több rétegben belepakolom a leveleire szedett káposztát, erre halmozom a hagymás húst, befedem benedvesített sütőpapírral és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 70 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a hússzletek vastagságától is.
Ízlés szerint krumplipürével, hasábburgonyával, párolt rizzsel kínálom.
Elkészítési idő: 20 perc + pácolás + sütési idő
