Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető finomság az ünnepi asztalon és nem mellékesen nagyon mutatós. 🙂
Ha szeretitek a klasszikus ételeket, de indén kicsit feldobnátok, akkor ez a recept tuti siker.
Hozzávalók:
- 30 dkg tejföl
- 25 dkg majonéz
- 1 tk mustár
- 2 tk porcukor
- 2 tk frissen facsart citromlé
- 15 g zselatin
- 1 dl víz
- 2 ecetes uborka
- 1 piros alma
- 15 dkg Ammerlander reszelt trappista sajt
- 50 dkg franciasaláta zöldségkeverék
- Ízlés szerint só és fehérbors
Elkészítés:
A zöldségkeveréket enyhén sós vízben kifőzöm, lecsepegtetem és hagyom kihülni.
A vízhez adom a zselatint, csomómentesre keverem majd felforralom. Ahogy felforrt már le is veszem a tűzhelyről, mert a hosszú ideig tartó forralás rontja a minőségét. Hagyom lehülni.
A tejfölhöz adom a majonézt, a mustárt, a porcukrot, a citromlevet, sózom, borsozom, összekeverem, majd hozzákeverem a lehült, de még folyékony zselatint.
A majonézes masszába teszem az apró kockára vágott savanyú uborkát, a kissebb kockákra vágott almát, a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sajtot, a lehűtött zöldségkeveréket, összekeverem majd egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába töltöm és egy éjszakára hűtőbe teszem.
Ha marad ki a salátából, tölthetjük kisebb tányérkákba, bögrlkbe, ezek is nagyon jól mutatnak a hidegtálon.
Elkészítési idő: 30 perc + shűtési idő
