Ez egy szuper egyszerű és nagyon finom recept, ami bármilyen alkalomra elkészíthető az éppen adott eseménynek megfelelő díszítéssel 🙂
…itt most a mikulásnak készült.
Hozzávalók:
- 8 db keményre főtt tojás
- 4 dl céklalé
- 2 ek majonéz
- 2 ek tejföl
- 1 tk mustár
- 1 tk frissen facsart citromlé
- 1 csomag KOMÉTA KEMENCÉS SÜLT SERTÉS SONKA
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A főtt tojásokat megpucolom, majd 15-20 percre céklalébe áztatom úgy, hogy teljesen ellepje.
Amikor szép pirosak a tojások, papírtörlővel leitatom róluk a felesleges zöldséglét, mindent tojást ketté vágok és a sárgájukat egy tálba teszem.
A tojások sárgáját sózom, borsozom, összetöröm egy villával, hozzáadom a majonézt, a tejfölt, a mustárt, a citromlevet, az apró kockára vágott sonkát, az aprított petrezselyemzöldet, összekeverem és visszatöltöm a tojásokba.
Tetszőlegesen díszítjük.
Elkészítési idő: 40 perc
