Borzas harcsa sütőben almás sajtsalátával

Sokat agyaltam ezen a recepten, hogy hogyan rakjam úgy össze, hog jó legyen és teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel. Egy nagyon finom étel készült, ami jól megállja a helyét az ünnepnapokon, de egy szimpla hétköznap is amikor már végképp semmi ötleted, hogy mit készíts.

én, most hallal készítettem, de nyugodtan csináljátok kedvetekre való hússal, esetleg zöldséggel.

Hozzávalók:

A salátához:

  • 25 dkg tejföl
  • 15 dkg majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 tk porcukor
  • 2 tk frissen facsart citromlé
  • 3 db piros alma
  • 20 dkg sajt
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

A halhoz:

  • 70 dkg főtt burgonya
  • 1 tojás
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg tejföl
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 ek vaj + 1 ek olaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • Ízlés szerint só és frissen aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:

A salátához az almát meghámozom és a sajttal együtt kockára vágom.

A tejfölhöz adom a majonézt, a mustárt, a porcukrot, a citromlevet, sózom, borsozom, alaposan kikeverem majd hozzáforgatom a kockára vágott almát és sajtot, majd tálalásig hűtőbe teszem.

A burgonyákat héjjával együtt közepesen puhára főzöm, majd hámozom és nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem. Nem kell, hogy teljesen puha legyen, mert akkor nem adja szépen a reszelt formát. Amikor teljesen kihült hozzákeverem a felvert tojást és 4 gerezd fokhagymát.

A tejfölhöz adom a finomra vágott lilahagymát, 2 gerezd fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, sózom és összekeverem.

A halszeletekről leitatom a felesleges nedvességet, beirdalom, besózom és a vaj/olaj keverékén oldalanként pár perc alatt elősütöm.

A megsült halszeleteket egy kivajazott hőálló tálba teszem, a tetejükön szétosztom a tejfölt, a reszelt sajtot, végül a reszelt, tojásos-fokhagymás burgonyát és 230 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütöm.

Az almás sajtsalátával kínálom.

 

Elkészítési idő: 60 perc