Sokat agyaltam ezen a recepten, hogy hogyan rakjam úgy össze, hog jó legyen és teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel. Egy nagyon finom étel készült, ami jól megállja a helyét az ünnepnapokon, de egy szimpla hétköznap is amikor már végképp semmi ötleted, hogy mit készíts.
én, most hallal készítettem, de nyugodtan csináljátok kedvetekre való hússal, esetleg zöldséggel.
Hozzávalók:
A salátához:
- 25 dkg tejföl
- 15 dkg majonéz
- 1 tk mustár
- 1 tk porcukor
- 2 tk frissen facsart citromlé
- 3 db piros alma
- 20 dkg sajt
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
A halhoz:
- 70 dkg főtt burgonya
- 1 tojás
- 6 gerezd fokhagyma
- 25 dkg tejföl
- 1 kis fej lilahagyma
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- 1 ek vaj + 1 ek olaj
- 15 dkg reszelt sajt
- Ízlés szerint só és frissen aprított petrezselyemzöld
Elkészítés:
A salátához az almát meghámozom és a sajttal együtt kockára vágom.
A tejfölhöz adom a majonézt, a mustárt, a porcukrot, a citromlevet, sózom, borsozom, alaposan kikeverem majd hozzáforgatom a kockára vágott almát és sajtot, majd tálalásig hűtőbe teszem.
A burgonyákat héjjával együtt közepesen puhára főzöm, majd hámozom és nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem. Nem kell, hogy teljesen puha legyen, mert akkor nem adja szépen a reszelt formát. Amikor teljesen kihült hozzákeverem a felvert tojást és 4 gerezd fokhagymát.
A tejfölhöz adom a finomra vágott lilahagymát, 2 gerezd fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, sózom és összekeverem.
A halszeletekről leitatom a felesleges nedvességet, beirdalom, besózom és a vaj/olaj keverékén oldalanként pár perc alatt elősütöm.
A megsült halszeleteket egy kivajazott hőálló tálba teszem, a tetejükön szétosztom a tejfölt, a reszelt sajtot, végül a reszelt, tojásos-fokhagymás burgonyát és 230 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütöm.
Az almás sajtsalátával kínálom.
Elkészítési idő: 60 perc
