Burgonyával sült húsgolyók

Ezekből a dobjunk össze gyorsan valamit ami a hűtőben van, mindig jó dolgok sülnek ki és ezt most extrán igaz! Amilyen egyszerű, olyan finom. Próbáljátok ki, nagyon jó lesz!

Hozzávalók:

  • 50 dkg darálthús
  • 1 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 2 tk morzsolt majoranna
  • 1,5 kg burgonya
  • 3 ek olívaolaj
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A húshoz adom a tojást, a zsemlemorzsát, az aprított újhagymát, a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát, a majorannát, sót és őrölt borsot, alaposan összedolgozom és nagyobb golyókat formázok.

A burgonyát meghámozom, kockára vágom, meglocsolom az olívaolajjal, sózom borszom, alaposan összekeverem és egy tűzálló tálba halmozom.

A burgonyára teszem a húsgombócokat, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 200 fokra előmlegeített sütőben, 55-60 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a gombócok, illetve a krumplikockák méretétől is.

Amikor megsült megszórom frissen aprított petrezselyemzölddel és ízlés szerint kínálhatunk hozzá tejfölt is.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő