Ezekből a dobjunk össze gyorsan valamit ami a hűtőben van, mindig jó dolgok sülnek ki és ezt most extrán igaz! Amilyen egyszerű, olyan finom. Próbáljátok ki, nagyon jó lesz!
Hozzávalók:
- 50 dkg darálthús
- 1 tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 tk morzsolt majoranna
- 1,5 kg burgonya
- 3 ek olívaolaj
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A húshoz adom a tojást, a zsemlemorzsát, az aprított újhagymát, a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát, a majorannát, sót és őrölt borsot, alaposan összedolgozom és nagyobb golyókat formázok.
A burgonyát meghámozom, kockára vágom, meglocsolom az olívaolajjal, sózom borszom, alaposan összekeverem és egy tűzálló tálba halmozom.
A burgonyára teszem a húsgombócokat, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 200 fokra előmlegeített sütőben, 55-60 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a gombócok, illetve a krumplikockák méretétől is.
Amikor megsült megszórom frissen aprított petrezselyemzölddel és ízlés szerint kínálhatunk hozzá tejfölt is.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
