Hozzávalók:
- 1 konyhakész csirke
- 1 ek majoranna
- 1 kg sütni való burgonya
- 3 nagyobb sárgarépa
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 15 dkg ammerlander vaj
- 2 dl sör
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A csirkét megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet, sózom, borsozom és bedörzsölöm a majorannával.
Egy hőálló tálat kikenek vajjal, beleteszem a hámozott, nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a vékony karikára szelt fokhagymát, sózom, borsozom, összeforgatom, hozzáadom a babért, a tetejére pakolom a befűszerezett húst, minden darabra teszek egy szelet vajat, felöntöm a sörrel, befedem benedvesített sütőpapírral és 220 fokra előmelegíttett sütőben (alsó-felső sütés) 50-60 perc alatt megsütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a hústól is.
Ízlés szerint friss salátával, savanyúsággal kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
