A legjobb dolog ami a szikkadt zsemlével történhet az a töltött bundászsemle, sütőben, olajszag nélkül, de készíthetitek airfryerben is.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 dl tejszín
- 4 db zsemle
- 1 csomag KOMETA KEMENCÉS SÜLT FOKHAGYMÁS KARAJ
- Ízlés szerint só és sajt
Elkészítés:
A tojásokhoz adom a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a tejszínt, sót és alaposan összekeverem.
A zsemélekt bevagdosom, de úgy, hogy egyben maradjanak, az aljukat ne vágjuk át. Zsemlénként 4-4 bevágást készítek, két zsebbe sajtot teszek, két zsebbe pedig 1-1 szelet KOMETA KEMENCÉS SÜLT FOKHAGYMÁS KARAJT.
A megtöltött zsemléket beleforgatom a tojásos-tejszínes masszába, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, a tetejüket megszórom reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 15 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat és attól is függ mennyire szeretnénk átsülve.
Elkészítési idő: 30 perc
