Burgonya pizza

Hozzávalók:

  • 6 db közepes méretű sütnivaló burgonya
  • 2 ek MONINI olívaolaj
  • 3 ek paradicsompüré
  • 10 dkg mozzarella
  • 4 szelet sonka
  • ízlés szerint friss bazsalikom
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A buronyát alaposan megmosom és héjjával együtt, egészben, enyhén sós vízben puhára főzöm.

Egy pizzatepsit vagy bármilyen sütőbe tehető formát kibélelek sütőpapírral, meglspriccelem olívaolajjal, ráteszem a megfőtt burgonyát, szétnyomkodom rajta, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen, meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.

Megkenem a paradicsompürével, rámolzsolom a sajtot, ráteszem a sonkát és visszateszem a sütőbe további 10 percre.

Friss bazsalikomlevelekkel megszórva kínálom.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a forma méretétől is.

 

Elkészítési idő: 30 perc + sütési idő