Hozzávalók:
- 6 db közepes méretű sütnivaló burgonya
- 2 ek MONINI olívaolaj
- 3 ek paradicsompüré
- 10 dkg mozzarella
- 4 szelet sonka
- ízlés szerint friss bazsalikom
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A buronyát alaposan megmosom és héjjával együtt, egészben, enyhén sós vízben puhára főzöm.
Egy pizzatepsit vagy bármilyen sütőbe tehető formát kibélelek sütőpapírral, meglspriccelem olívaolajjal, ráteszem a megfőtt burgonyát, szétnyomkodom rajta, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen, meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.
Megkenem a paradicsompürével, rámolzsolom a sajtot, ráteszem a sonkát és visszateszem a sütőbe további 10 percre.
Friss bazsalikomlevelekkel megszórva kínálom.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a forma méretétől is.
Elkészítési idő: 30 perc + sütési idő
