Igazi ízbomba! A pikáns sertésfalatokat süthetjük serpenyőben, grillen, sütőben, vagy airfryerben, mindenki készítse ízlése szerint.
Hozzávalók:
Salátához:
- 2 fej lilahagyma
- 50 dkg bab konzerv
- 4 tk 20%-os ecet
- 3 dl víz
- 5 tk cukor
- 2 csipet só
- 2 ek olaj
Sertésfalatokhoz:
- 50 dkg KOMETA darált sertéslapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 mk cayenne bors
- 1 mk őrölt római kömény
- 1 tk kakukkfű
- 2 ek panírmorzsa
- 1 tojás
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A lilahagymát vékony karikára vágom, hozzáadom a lecsöpögtetett, leöblített babhoz. A vízhez adom az ecetet, a cukrot, a sót, az olajat, összekeverem és a hagymás babra locsolom, összekeverem és hűtőbe teszem.
A húshoz adom a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, sózom, borsozom, megszórom a morzsával, ráütöm a tojást, alaposan összegyúrom és tetszőleges méretű és formájú pogácsákat formázok.
Süthetjük serpenyőben, grillen, sütőben, airfryerben, mindenki készítse ízlése szerint.
A babsálátával kínálom, adhatunk hozzá mártogatósokat, tortillát.
Elkészítési idő: 40 perc
