Pikáns sertésfalatok ecetes-lilahagymás babsalátával

Igazi ízbomba! A pikáns sertésfalatokat süthetjük serpenyőben, grillen, sütőben, vagy airfryerben, mindenki készítse ízlése szerint.

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

Hozzávalók:

Salátához:

  • 2 fej lilahagyma
  • 50 dkg bab konzerv
  • 4 tk 20%-os ecet
  • 3 dl víz
  • 5 tk cukor
  • 2 csipet só
  • 2 ek olaj

 

Sertésfalatokhoz:

  • 50 dkg KOMETA darált sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 mk cayenne bors
  • 1 mk őrölt római kömény
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 ek panírmorzsa
  • 1 tojás
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A lilahagymát vékony karikára vágom, hozzáadom a lecsöpögtetett, leöblített babhoz. A vízhez adom az ecetet, a cukrot, a sót, az olajat, összekeverem és a hagymás babra locsolom, összekeverem és hűtőbe teszem.

A húshoz adom a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, sózom, borsozom, megszórom a morzsával, ráütöm a tojást, alaposan összegyúrom és tetszőleges méretű és formájú pogácsákat formázok.

Süthetjük serpenyőben, grillen, sütőben, airfryerben, mindenki készítse ízlése szerint.

A babsálátával kínálom, adhatunk hozzá mártogatósokat, tortillát.

Elkészítési idő: 40 perc