Ha egy igazán magyaros élményre vágysz, próbáld ki ezt a receptet! Paprikával, fokhagymával fűszerezett sertés húsgolyó és a lecsós alap kombinációja szerintem szuper párosítás!
Hozzávalók:
- 1 doboz KOMETA magyaros húsgolyók
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek fűszerpaprika
- 70 dkg paradicsom
- 90 dkg tv paprika
- Reszelt sajt a szóráshoz
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A húsgolyókat egy serpenyőben kevés zsiradékon szép pirosra sütöm, majd tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékon megdínsztelem a felaprított vöröshagymát, amikor kész, hozzáadom az apró kockára vágott fokhagymát, a fűszerpaprikát, keverek rajta néhányat, majd mehet bele a nagyobb darabokra vágott paradicsom, a paprika, sózom, borsozom, löttyintek hozzá egy kis vizet és fedő alatt készre főzöm.
Egy tűzálló tálba sorakoztatom a már megsütött húsgolyókat, rászedem a lecsós alapot, megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 5-10 percet sütöm, hogy a sajt ráolvadjon.
Készíthetjük alapból olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, akkor csak visszapakoljuk a húsgolyót miután elkészült a lecsó, sajttal megszórjuk és mehet is a sütőbe.
Elkészítési idő: 50 perc
