Sajtos burgonyalepény

Gyors vacsora pillanatok alatt! A recept roppant egyszerű, a sajton és a burgonyán kívül csupán néhány hétköznapi fűszerre van szükséged az elkészítéséhez. A burgonyalepény önmagában is megállja a helyét, de köretként is tálalhatod.

Hozzávalók:

  • 3 db burgonya
  • Olívaolaj
  • Fokhagymapor
  • Fehérbors
  • Ammerländer trappista sajt
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, és vékony szeletekre vágom. Akár késsel, akár burgonyahámozóval. Ráöntöm az olívaolajat, majd megszórom a fokhagymaporral, fehérborssal, borssal, és sóval. Összekeverem, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje a burgonyát.

Serpenyőbe sorba, kis átfedéssel belerakosgatom a felvágott burgonya felét.

Amikor a krumpli már puha, de még nem pirult, reszelve, és vékony szeletekre vágva ráteszem a sajtot. Fedő alatt sütöm 2 percig, amíg meg nem olvad a sajt, majd ráhelyezem sorba a krumpli másik felét, és egy tányér segítségével megfordítom. Fedő nélkül megpirítom a másik oldalát is.

Metélőhagymával tálalom.

Elkészítési idő: Előkészület + 15 perc