Gyors vacsora pillanatok alatt! A recept roppant egyszerű, a sajton és a burgonyán kívül csupán néhány hétköznapi fűszerre van szükséged az elkészítéséhez. A burgonyalepény önmagában is megállja a helyét, de köretként is tálalhatod.
Hozzávalók:
- 3 db burgonya
- Olívaolaj
- Fokhagymapor
- Fehérbors
- Ammerländer trappista sajt
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, és vékony szeletekre vágom. Akár késsel, akár burgonyahámozóval. Ráöntöm az olívaolajat, majd megszórom a fokhagymaporral, fehérborssal, borssal, és sóval. Összekeverem, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje a burgonyát.
Serpenyőbe sorba, kis átfedéssel belerakosgatom a felvágott burgonya felét.
Amikor a krumpli már puha, de még nem pirult, reszelve, és vékony szeletekre vágva ráteszem a sajtot. Fedő alatt sütöm 2 percig, amíg meg nem olvad a sajt, majd ráhelyezem sorba a krumpli másik felét, és egy tányér segítségével megfordítom. Fedő nélkül megpirítom a másik oldalát is.
Metélőhagymával tálalom.
Elkészítési idő: Előkészület + 15 perc
