Tagliatelle One Pot

Nagyon finom, laktató, és fél óra alatt kész!

Hozzávalók:

  • 20 dkg tagliatelle
  • 20 db koktélparadicsom félbevágva
  • 1 kis szál kolbász kockára vágva
  • friss bazsalikom levelek
  • 1 mozzarella golyó
  • 4 ek paradicsompüré
  • 6 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • Reszelt parmezan
  • Ízlés szerint chili, só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

Egy magas falú serpenyőbe teszem a tésztát, a félbe vágott paradicsomot, a kockára vágott kolbászt, a bazsalikomot, az aprított chilit, az egész mozzarellát, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, összekeverem és fedő alatt megfőzöm. Főzés közben néhányszor keverjük meg.

 

Amikor a tészta megpuhult, hozzáadom a paradicsompürét, felöntöm a tejszínnel, megszórom a reszelt parmezánnal, kiforralom és forrón kínálom.

 

Tálaláskor megszórhatjuk még frissen reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal.

Elkészítési idő: 30 perc