Szaftos csirkés spagetti

Te is jobban szereted a csirkemellet, ha igazán szaftos? Akkor ez a recept valószínűleg neked is tetszeni fog. Roppant egyszerű, laktató és  igazán ízletes!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • Bors
  • Fokhagymapor
  • Pirospaprika
  • Monini Olívaolaj
  • 18 dkg Rummo spagetti
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8-10 db koktélparadicsom
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 4 dl tejszín
  • Bors
  • Fokhagymapor
  • 2 marék spenót
  • Parmezán

Elkészítés:

Az előkészített csirkemellet megszórjuk sóval, borssal, fokhagymaporral és pirospaprikával. Ezután az olívaolajjal összekeverjük, hogy a fűszerek és az olaj egyenletesen borítsa be a csirkemellet. Hagyjuk pihenni.

Egy lábasban forraljunk vizet a spagetti tészta számára, majd a csomagoláson javasolt időpontig főzzük, hogy az ízlésünknek megfelelően puha legyen. Szűrjük le.

Egy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, majd pirítsuk meg a csirkemell mindkét oldalát. Amikor elkészült, vegyük ki a serpenyőből.

A serpenyőben maradt olajhoz adjuk hozzá a finomra vágott lilahagymát, kápia paprikát és fokhagymát. Pároljuk őket, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomot. Miután a paradicsomok kissé összeesnek, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a tejszínt. Jól keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fokhagymaporral ízesítjük. Végül adjuk hozzá a friss spenótleveleket, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal. Főzzük össze, amíg a spenót összeesik és a szósz krémes lesz.

Keverjük össze a kifőzött spagettivel, majd tálaljuk a csirkemellel. Díszítésként további reszelt parmezánnal szórjuk meg.

Elkészítési idő: 40 perc