Az egytál ételek továbbra is a kedvenceim közé tartoznak. Ha igazán szaftos fogást szeretnél tálalni, de nincs időd órákat a konyhában sürögni-forogni, próbáld ki ezt az ízletes tarhonyát lecsókolbásszal.
Hozzávalók:
- 40 dkg KOMETA lecsókolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 TV paprika
- 30 dkg száraz tarhonya
- 1 ek paradicsompüré
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk szárított fokhagymapor
- 7 dl víz
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Salátához:
- 1 fej saláta
- 6 ek porcukor
- 3 ek 20%-os ételecet
- 3 dl víz
- csipet só
Elkészítés:
A vízhez adom a porcukrot, a sót, az ecetet, alaposan elkeverem és beleteszem a megmosott, lecsepegtetett salátaleveleket.
A lecsókolbászt karikára vágom, kevés zsiradékon aranysárgára pirítom majd tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékon megpirítom a tarhonyát is és azt is tányérra szedem.
A serpenyőbe visszapótlom a zsiradékot, beleteszem az apró kockára vágott vöröshagymát, a felkockázott paprikát, megdinsztelem majd mehet bele a paradicsompüré, sózom, borsozom, beleteszem a fokhagymát, a fűszerpaprikát, néhányat keverek rajta, visszaöntöm a megpirított tarhonyát, felöntöm vízzel és fedő alatt puhára főzöm.
Amikor elkészült a tarhonya hozzáforgatom a kolbászkarikákat és forrón tálalom.
Az ecetes salit kínálom hozzá.
Elkészítési idő: 40 perc
