Szaftos tarhonya lecsókolbásszal “one pot”

Az egytál ételek továbbra is a kedvenceim közé tartoznak. Ha igazán szaftos fogást szeretnél tálalni, de nincs időd órákat a konyhában sürögni-forogni, próbáld ki ezt az ízletes tarhonyát lecsókolbásszal.

Hozzávalók:

  • 40 dkg KOMETA lecsókolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 TV paprika
  • 30 dkg száraz tarhonya
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk szárított fokhagymapor
  • 7 dl víz
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors


Salátához:

  • 1 fej saláta
  • 6 ek porcukor
  • 3 ek 20%-os ételecet
  • 3 dl víz
  • csipet só

Elkészítés:

A vízhez adom a porcukrot, a sót, az ecetet, alaposan elkeverem és beleteszem a megmosott, lecsepegtetett salátaleveleket.

 

A lecsókolbászt karikára vágom, kevés zsiradékon aranysárgára pirítom majd tányérra szedem.

 

A visszamaradt zsiradékon megpirítom a tarhonyát is és azt is tányérra szedem.

 

A serpenyőbe visszapótlom a zsiradékot, beleteszem az apró kockára vágott vöröshagymát, a felkockázott paprikát, megdinsztelem majd mehet bele a paradicsompüré, sózom, borsozom, beleteszem a fokhagymát, a fűszerpaprikát, néhányat keverek rajta, visszaöntöm a megpirított tarhonyát, felöntöm vízzel és fedő alatt puhára főzöm.

 

Amikor elkészült a tarhonya hozzáforgatom a kolbászkarikákat és forrón tálalom.

 

Az ecetes salit kínálom hozzá.

Elkészítési idő: 40 perc