Szalonnás burgonyaropogós

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya 
  • 20 dkg KOMETA császárszalonna
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg kukoricakeményítő
  • 1 marék friss, aprított snidling
  • Ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Kockára vágom a burgonyát, majd enyhén sós vízben puhára főzöm, leszűröm és összetöröm.

Vékony csíkokra vágom a császárt és ropogósra pirítom.

A lehűtött törtburgonyához adom a ropogós császárt, a lisztet, a keményítőt, az aprított snidlinget, sózom, borsozom, alaposan összekeverem, formázom, majd hűtőben pihentetem. 

Sütés előtt tetszőleges méretűre vágom és bő olajban kisütöm.

Ízlés szerint mártogatóssal kínálom.

Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés