Tejszínes-baconös rigatoni

Hozzávalók:

  • 18 dkg KOMETA szeletelt bacon
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl alaplé
  • 3 dl tejszín
  • 18 dkg rigatoni tészta
  • Ízlés szerint só, bors és reszelt parmezán
  • Friss petrezselyem

Elkészítés:

A szeletelt bacon kockára vágom, serpenyőben ropogósra pirítom, majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon finomra vágott vöröshagymát pirítok, adok hozzá zúzott fokhagymát, kevés fehérbort és kiforralom. Majd öntök hozzá alaplét, tejszínt, ízesítem sóval, borssal és takarék lángon összeforralom. 

Amikor elkészült keverek bele reszelt parmezánt, összeforgatom a kifőtt tésztával és ropogósra pirított bacon háromnegyedével. A tetejére szórom a maradék pirított bacont és friss aprított petrezselyemmel díszítem.

Elkészítési idő: 30 perc