Párolt rizs AirFryerben

Régen hagyományos sütőben is gyakran készítettem párolt rizst, de mióta ilyen gyakran használom az AirFryert, átköltözött a rizskészítés ebbe a masinába 🙂

Szuper egyszerű elkészíteni és finom, pergős rizs a végeredmény, mondjuk ez nagyban függ a rizs minőségétől is. én általában jó minőségű basmati- vagy jázmin rizst használok…

Az arányok ízlés szerint növelhetőek/csökkenthetőek az alapelv az egy bögre rizs, két bögre víz, de aki szereti használhat alaplevet is (ebben az esetben a sóval finomabban bánjunk).

Annak aki hagyományos sütőben készítené IDE teszem azt a receptet is 🙂

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

Hozzávalók:

  • 18 dkg rizs
  • 1 tk olívaolaj vagy olvasztott vaj
  • 1 csapott tk só
  • fél fej vöröshagyma
  • 40 dkg forrásban lévő víz

Elkészítés:

A rizst egy befedhető hőálló tálba teszem, meglocsolom az olívaolajjal/vajjal, sózom, összeforgatom, majd hozzáadom a fél hagymát, felöntöm a vízzel, befedem, az AirFryer kosarába teszem és 200 fokon 23 perc alatt készre „sütöm”.  18 percnél át szoktam egyszer keverni.

A sütési idő sütőnként változhat és függ az edény méretétől is. Amikor először készül nézzetek rá egyszer-kétszer, hogy kitapasztaljátok a saját sütőtökben hogyan alakulnak a dolgok 🙂

 

Elkészítési idő: 30 perc