Tejfölös uborkasaláta

Ha ecetes, ha tejfölös, mindegy csak jó sok legyen. Nagyon szeretjük az uborkasalátát és mivel az ecetes léhez hoztam már receptet, így most jön a tejfölös is.

A hagyományos ecetes-cukros salátalé receptjét ITT találjátok.

Hozzávalók:

  • 2 kígyó uborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek tejföl
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

Az uborkát alaposan megmosom, én nem szoktam hámozni, de ki, hogy szereti), uborkagyalun felszeletelem, lesózom, hozzákeverem a reszelt fokhagymát és pár percet hagyom állni.

Nem szoktam kicsavarni, csak leöntöm a kiengedett levet, borsozom, hozzákeverem a tejfölt és kész is.

Jót tesz neki egy kis hűtés, de idő szűkében, azonnal is fogyaszthatjuk.

Ha van finom, friss kaprom, azt is szoktam apírítva adni hozzá, nagyon jót tesz neki. 🙂

 

Elkészítési idő: 10 perc