Régen hagyományos sütőben is gyakran készítettem párolt rizst, de mióta ilyen gyakran használom az AirFryert, átköltözött a rizskészítés ebbe a masinába 🙂
Szuper egyszerű elkészíteni és finom, pergős rizs a végeredmény, mondjuk ez nagyban függ a rizs minőségétől is. én általában jó minőségű basmati- vagy jázmin rizst használok…
Az arányok ízlés szerint növelhetőek/csökkenthetőek az alapelv az egy bögre rizs, két bögre víz, de aki szereti használhat alaplevet is (ebben az esetben a sóval finomabban bánjunk).
Annak aki hagyományos sütőben készítené IDE teszem azt a receptet is 🙂
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇
Hozzávalók:
- 18 dkg rizs
- 1 tk olívaolaj vagy olvasztott vaj
- 1 csapott tk só
- fél fej vöröshagyma
- 40 dkg forrásban lévő víz
Elkészítés:
A rizst egy befedhető hőálló tálba teszem, meglocsolom az olívaolajjal/vajjal, sózom, összeforgatom, majd hozzáadom a fél hagymát, felöntöm a vízzel, befedem, az AirFryer kosarába teszem és 200 fokon 23 perc alatt készre „sütöm”. 18 percnél át szoktam egyszer keverni.
A sütési idő sütőnként változhat és függ az edény méretétől is. Amikor először készül nézzetek rá egyszer-kétszer, hogy kitapasztaljátok a saját sütőtökben hogyan alakulnak a dolgok 🙂