Nagyon finom receptet hoztam Nektek. Egy finom csirkés raguval és salátával lesz betöltve, majd annak is érkezik a receptje, de csak a képzelet szab határt, hogy mivel töltjük be.
Reggelire például egy finom rántotta, zöldségek, egy szelet sült szalonna…hm…az is mennyei…
Hozzávalók:
- 175 ml langyos víz
- 7 g szárított élesztő
- 15 g nádcukor
- 60 ml növényi olaj
- 50 g natúr görögjoghurt
- 425 g kenyérliszt vagy finomliszt
- 8 g só
- 2 ek vaj a kenéshez
- 1 fej vöröshagyma
- Ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítés:
A langyos vizet egy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, az élesztőt, az olajat, a joghurtot, a lisztet és a sót, összegyúrom majd alaposan kidolgozom a tésztát. Akkor jó amikor már szép fényes a felülete. Lisztezett tálba teszem, befedem és kb. 1 óra alatt duplájára kelesztem.
Amikor a tészta megkelt, 8 részre osztom, egy-egy golyót formázok belőle. A golyókat kb 15 cm sugarú körré nyújtom, a kör felét megkenem olvasztott vajjal, majd félbe hajtom és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom.
A tetejüket lekenem olvasztott vajjal, teszek rá fél karikára vágott hagymát, letakarom és további 25-30 percet pihentetem.
A pihenési idő letelte után megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 25-30 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat és függ a kenyérkék méretétől is.
A kenyérkéket ízlés szerint megtöltve kínálom.