Hagymás sajtos lepénykenyér

Nagyon finom receptet hoztam Nektek. Egy finom csirkés raguval és salátával lesz betöltve, majd annak is érkezik a receptje, de csak a képzelet szab határt, hogy mivel töltjük be.

Reggelire például egy finom rántotta, zöldségek, egy szelet sült szalonna…hm…az is mennyei…

Hozzávalók:

  • 175 ml langyos víz
  • 7 g szárított élesztő
  • 15 g nádcukor
  • 60 ml növényi olaj
  • 50 g natúr görögjoghurt
  • 425 g kenyérliszt vagy finomliszt
  • 8 g só
  • 2 ek vaj a kenéshez
  • 1 fej vöröshagyma
  • Ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítés:

A langyos vizet egy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, az élesztőt, az olajat, a joghurtot, a lisztet és a sót, összegyúrom majd alaposan kidolgozom a tésztát. Akkor jó amikor már szép fényes a felülete. Lisztezett tálba teszem, befedem és kb. 1 óra alatt duplájára kelesztem.

Amikor a tészta megkelt, 8 részre osztom, egy-egy golyót formázok belőle. A golyókat kb 15 cm sugarú körré nyújtom, a kör felét megkenem olvasztott vajjal, majd félbe hajtom és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom.

A tetejüket lekenem olvasztott vajjal, teszek rá fél karikára vágott hagymát, letakarom és további 25-30 percet pihentetem.

A pihenési idő letelte után megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 25-30 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat és függ a kenyérkék méretétől is.

A kenyérkéket ízlés szerint megtöltve kínálom.

 

 

Elkészítési idő: 15 perc + pihentetés + sütési idő