Húsgolyós rizses onepot

Rég volt már egyserpenyős recept, így most érkezik egy nálunk nagy kedvenc 🙂

Hozzávalók:

  • 40 dkg darálthús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 bögre rizs
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 bögre víz
  • 1 doboz konzerv vörösbab
  • Ízlés szerint só, fehérbors

Elkészítés:

A darált húshoz adom a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a fűszerköményt,  sózom, borsozom, alaposan összedolgozom a masszát és tetszőleges méretű golyókat formázok.

 

Egy felforrósított serpenyőben, kevés zsiradékon megsütöm a húsgolyókat, majd mikor már szép pirosra sültek hozzáadom az apró kockára vágott hagymát, megdínsztelem, majd jöhet hozzá a rizs, folyamatos kevergetés mellett ezzel is pirítom néhány percet végül beleteszem a paradicsompürét, felöntöm a vízzel, sózom, összekeverem és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten készre főzöm. A főzési idő alatt néhányszor átkeverem.

 

Amikor megfőtt a rizs, hozzáforgatom a leöblített és lecsepegtetett babot, összeforgatom és frissen aprított petrezselyem- vagy korianderzölddel  megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 35 perc