Hot dog házi sajtos kolbásszal

Hozzávalók:

  • 50 dkg darálthús 
  • 1 tk só
  • ½ tk őrölt feketebors
  • ½ tk őrölt kömény
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 10 dkg gauda sajt
  • 3-4 hotdog kifli
  • A feltétekhez ízlés szerint pirított hagyma, savanyú uborka, ketchup, mustár, majonéz

Elkészítés:

A darálthúst fűszerezem és alaposan átgyúrom. 

Folpackra teszem a hús körülbelül negyedét vagy harmadát (attól függően mekkora kolbászokat szeretnék készíteni), majd vékonyra lapítom. A közepébe vágok néhány csík gauda sajtot és szorosan feltekerem és kis kolbászokat formázok a húsból.

Az előkészített sajtos kolbászt airfryerbe teszem és 195 fokon 18 perc alatt aranybarnára sütöm.

A sütési idő készülékenként eltérhet és függ a kolbászok méretétől is.

Végül összeállítom a hot dogokat, melyekbe ízlés szerint majonézt, savanyú uborka szeleteket, ketchupot, mustárt és pirított hagymát teszek a sajtos kolbász mellé.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!