Kókuszos répatorta muffin

Nincs húsvét – nálunk- répatorta nélkül és az elmúlt néhány évben már répatorta muffin nélkül sem és idén mi másban készülne ha nem air fryerben 🙂

Évek óta használom ezt a receptet, mindig finom, pihe-puha és az air fryernek köszönhetően nagyon gyorsan el is készül.

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt vagy süteményliszt (gluténmentes verziónál: 15 dkg Schar MixIt lisztkeverék)
  • 4 dkg kókuszreszelék (gluténmentes verziónál: 9 dkg)
  • 1 csapott tk sütőpor (gluténmentes verziónál figyeljünk, hogy gm legyen)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt vanília
  • 1 kk gyömbérpor
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl olaj
  • 2 ek méz
  • 20 dkg reszelt sárgarépa

Ízlés szerint tehetünk bele aprított diót, mogyorót, mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöket is.

Elkészítés:

A lisztet tálba teszem, hozzáadom a kókuszreszeléket, a sütőport, a fahéjat, a vaníliát, a gyömbért, a csipet sót és egy kézi habverővel összekeverem.

Egy másik tálba teszem a feltört tojásokat, a porcukrot és elektromos habverővel kihabosítom. Ne spóroljuk el az időt, mert ezen múlik, hogy pihi-puha muffin legyen a végeredmény.

Amikor a sárgája már szép habos és kezd ki”fehéredni” hozzáöntöm az olajat, belecsorgatom a mézet, több adagban hozzáforgatom a lisztet. Ekkor már csak egy kézi habverővel vagy fakanállal keverem.

Amikor a tészta már szép selymes, csomómentes, hozzáforgatom a megtisztított és nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt répát.

A tésztát muffin formába adagolom, az air fryer rácsos kosarába sorakoztatom és 175 fokon 17-20 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő készülékenként változhat és függ a muffin forma méretétől is, hogy mennyi tészta kerül bele. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Ízlés szerint megcsorgathatjuk olvasztott fehércsokoládéval is 🙂

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő