Nincs húsvét – nálunk- répatorta nélkül és az elmúlt néhány évben már répatorta muffin nélkül sem és idén mi másban készülne ha nem air fryerben 🙂
Évek óta használom ezt a receptet, mindig finom, pihe-puha és az air fryernek köszönhetően nagyon gyorsan el is készül.
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt vagy süteményliszt (gluténmentes verziónál: 15 dkg Schar MixIt lisztkeverék)
- 4 dkg kókuszreszelék (gluténmentes verziónál: 9 dkg)
- 1 csapott tk sütőpor (gluténmentes verziónál figyeljünk, hogy gm legyen)
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt vanília
- 1 kk gyömbérpor
- csipet só
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 dl olaj
- 2 ek méz
- 20 dkg reszelt sárgarépa
Ízlés szerint tehetünk bele aprított diót, mogyorót, mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöket is.
Elkészítés:
A lisztet tálba teszem, hozzáadom a kókuszreszeléket, a sütőport, a fahéjat, a vaníliát, a gyömbért, a csipet sót és egy kézi habverővel összekeverem.
Egy másik tálba teszem a feltört tojásokat, a porcukrot és elektromos habverővel kihabosítom. Ne spóroljuk el az időt, mert ezen múlik, hogy pihi-puha muffin legyen a végeredmény.
Amikor a sárgája már szép habos és kezd ki”fehéredni” hozzáöntöm az olajat, belecsorgatom a mézet, több adagban hozzáforgatom a lisztet. Ekkor már csak egy kézi habverővel vagy fakanállal keverem.
Amikor a tészta már szép selymes, csomómentes, hozzáforgatom a megtisztított és nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt répát.
A tésztát muffin formába adagolom, az air fryer rácsos kosarába sorakoztatom és 175 fokon 17-20 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő készülékenként változhat és függ a muffin forma méretétől is, hogy mennyi tészta kerül bele. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Ízlés szerint megcsorgathatjuk olvasztott fehércsokoládéval is 🙂