Nagyon szeretem a rántott gombát és rég készülök a laskát is kipróbálni. Mostantól a rántott laskagomba a kedvencem. Sokkal finomabb mint a csiperke. 🙂
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇
Hozzávalók:
- 50 dkg laskagomba
- 4 ek liszt
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 tojás
- 2 ek natúr görögjohurt
- 8-10 ek zsemlemorzsa
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A laskagombát levágom a tönkjéről, óvatosan megmosom, majd besózom.
A lisztet elkeverem a fűszerpaprikával. A tojásokat felverem a joghurttal.
miután a besózott gomba állt pár percet megforgatom a paprikás lisztbe, a joghurtos tojásba, végül a zsemlemorzsába.
A bepanírozott gombákat AirFryer kosárba sorakoztatom, megspriccelem egy kevés olívaolajjal és 180 fokon, 11 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint süthetjük bő olajba is, nekem ez a forrólevegős verzió nagyon ízlett.
Friss uborkasalátval és krumplipürével ettük, nagyon finom volt.