Nagyon szeretem a rántott gombát és rég készülök a laskát is kipróbálni. Mostantól a rántott laskagomba a kedvencem. Sokkal finomabb mint a csiperke. 🙂
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇
Hozzávalók:
- 50 dkg laskagomba
- 4 ek liszt
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 tojás
- 2 ek natúr görögjohurt
- 8-10 ek zsemlemorzsa
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A laskagombát levágom a tönkjéről, óvatosan megmosom, majd besózom.
A lisztet elkeverem a fűszerpaprikával. A tojásokat felverem a joghurttal.
miután a besózott gomba állt pár percet megforgatom a paprikás lisztbe, a joghurtos tojásba, végül a zsemlemorzsába.
A bepanírozott gombákat AirFryer kosárba sorakoztatom, megspriccelem egy kevés olívaolajjal és 180 fokon, 11 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint süthetjük bő olajba is, nekem ez a forrólevegős verzió nagyon ízlett.
Friss uborkasalátval és krumplipürével ettük, nagyon finom volt.
Elkészítési idő: 30 perc
![431496687_3479272152290272_7877570719118699446_n](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2024/03/431496687_3479272152290272_7877570719118699446_n-837x1024.jpg)