Rántott laskagomba

Nagyon szeretem a rántott gombát és rég készülök a laskát is kipróbálni. Mostantól a rántott laskagomba a kedvencem. Sokkal finomabb mint a csiperke. 🙂

 

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

Hozzávalók:

  • 50 dkg laskagomba
  • 4 ek liszt
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 2 tojás
  • 2 ek natúr görögjohurt
  • 8-10 ek zsemlemorzsa
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A laskagombát levágom a tönkjéről, óvatosan megmosom, majd besózom.

A lisztet elkeverem a fűszerpaprikával. A tojásokat felverem a joghurttal.

miután a besózott gomba állt pár percet megforgatom a paprikás lisztbe, a joghurtos tojásba, végül a zsemlemorzsába.

A bepanírozott gombákat AirFryer kosárba sorakoztatom, megspriccelem egy kevés olívaolajjal és 180 fokon, 11 perc alatt készre sütöm.

Ízlés szerint süthetjük bő olajba is, nekem ez a forrólevegős verzió nagyon ízlett.

Friss uborkasalátval és krumplipürével ettük, nagyon finom volt.

 

Elkészítési idő: 30 perc