Székelykáposzta

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk borsikafű
  • 1 mk frissen őrölt tarka bors
  • 2 db babérlevél
  • 70 dkg sertéslapocka
  • 1 kg savanyú káposzta
  • szükség szerint só

Elkészítés:

A füstölt szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, beleteszem a csíkokra vágott kolozsvári szalonnát, lepirítom, ezt követően mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, megdinsztelem majd hozzáadom a fokhagymát, felöntöm pici vízzel, megszórom a fűszerpaprikával és a többi fűszerrel, összeforgatom, hozzáadom a kockára vágott húst, fedő alatt 10 percet főzöm, majd mehet bele a káposzta. (ha szükséges mossuk át, akár többször is).

Fedővel lefedve, többszöri kevés víz pótlással, addig főzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhul.

Ízlés szerint tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc