Húsvéti őzgerinc

Hozzávalók:

  • 1 dl langyos víz
  • 12 g zselatin
  • 35 dkg tejföl
  • 30 dkg majonéz
  • 1 tk mustár
  • 2 tk frissen facsart citromlé
  • 1 tk porcukor
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg sonka
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 6 db keményre főtt tojás
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

A langyos vízben feloldom a zselatint, felforralom, majd félre teszem és hagyom kihűlni.

A tejfölhöz hozzáadom a majonézt, a mustárt, a citromlevet, a porcukrot, sózom, borsozom, majd kikeverem.

A sonkát, a paprikát, az uborkát és a tojást felkockázom, az előzőleg kikavart tartármártásba forgatom őket, hozzáadom a kihűlt zselatint, összeforgatom, majd folpackkal kibélelt őzgerinc formába töltöm és min. 4-5 órára hűtőbe teszem.

Ha marad ki masszánk, kisebb tányérokat, poharakat is kibélelhetünk folpackkal és ezekbe is formázhatjuk. 

 

Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idő