🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
Pihe-puha varázs süti 🙂
Ez az egyik legfinomabb epres süti szerintem. Szuper egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Ahogy a citrom a mákkal és az eperrel összesül, egészen varázslatos élmény minden egyes falat belőle.
Nyilván készülhet más gyümölccsel is vagy gyümölcs nélkül is, de eperrel mindenképp próbáljátok ki.
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt (gm verziót a Shar MixIt liszttel készítem)
- 7 dkg darált mák
- fél kezeletlen héjú citrom reszelt héja
- 6 g sütőpor
- csipet só
- 1 tojás
- 10 dkg nádcukor vagy kristálycukor
- 1 dl tej
- 25 ml olaj
- 1 tk vaníliakivonat
- Ízlés szerint gyümölcs
A cukormázhoz:
- 50 g porcukor
- 10 g frissen facsart citromlé
Elkészítés:
A liszthez adom a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a sütőport, a sót és összekeverem.
Egy másik tálba ütöm a tojást, hozzáadom a cukrot és elektromos habverővel felhabosítom. Ezzel az idővel ne spóroljunk, mert ettől lesz pihe-puha a süteményünk. Akkor jó mikor már kezd „kifehéredni”.
Amikor a cukros tojás már szép habos, hozzákeverem a tejet, az olajat, a vaníliát, majd hozzáadom a lisztes-mákos keveréket és egy fakanállal összekeverem. Ilyenkor már nem szoktam az elektromos habverővel keverni, csak a fakanállal összeforgatom.
Kivajazott/lisztezett formába öntöm (átmérő: 20 cm), a tetejét megpakolom aprított eperrel és szép pirosra sütöm.
AirFryerben 175 fokon 17-19 perc
Hagyományos sütőben 180 fok 30-35 perc
A sütési idő készülékenként változhat és függ a forma méretétől is, hogy milyen vastagon került bele a tészta. Végezzünk tűpróbát.
A porcukrot összekeverem a citromlével és ezzel csorgatom le a már kihűlt sütemény tetejét.