Kevert epres-mákos

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz

💥zárt AirFryer💥 csoportunkba:

Csatlakozok!

Pihe-puha varázs süti 🙂

Ez az egyik legfinomabb epres süti szerintem. Szuper egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Ahogy a citrom a mákkal és az eperrel összesül, egészen varázslatos élmény minden egyes falat belőle.

Nyilván készülhet más gyümölccsel is vagy gyümölcs nélkül is, de eperrel mindenképp próbáljátok ki.

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt (gm verziót a Shar MixIt liszttel készítem)
  • 7 dkg darált mák
  • fél kezeletlen héjú citrom reszelt héja
  • 6 g sütőpor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 10 dkg nádcukor vagy kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 25 ml olaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • Ízlés szerint gyümölcs

A cukormázhoz:

  • 50 g porcukor
  • 10 g frissen facsart citromlé

Elkészítés:

A liszthez adom a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a sütőport, a sót és összekeverem.

Egy másik tálba ütöm a tojást, hozzáadom a cukrot és elektromos habverővel felhabosítom. Ezzel az idővel ne spóroljunk, mert ettől lesz pihe-puha a süteményünk. Akkor jó mikor már kezd „kifehéredni”.

Amikor a cukros tojás már szép habos, hozzákeverem a tejet, az olajat, a vaníliát, majd hozzáadom a lisztes-mákos keveréket és egy fakanállal összekeverem. Ilyenkor már nem szoktam az elektromos habverővel keverni, csak a fakanállal összeforgatom.

Kivajazott/lisztezett formába öntöm (átmérő: 20 cm), a tetejét megpakolom aprított eperrel és szép pirosra sütöm.

AirFryerben 175 fokon 17-19 perc

Hagyományos sütőben 180 fok 30-35 perc

A sütési idő készülékenként változhat és függ a forma méretétől is, hogy milyen vastagon került bele a tészta. Végezzünk tűpróbát.

A porcukrot összekeverem a citromlével és ezzel csorgatom le a már kihűlt sütemény tetejét.

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő