Csirkés-sajtos serpenyős tortilla

Hozzávalók:

  • ½ sült csirke 
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 2 ek édes chiliszósz
  • 4 ek majonéz
  • 15 dkg Ammerländer trappista sajt
  • 4 db tortilla lap
  • Ízlés szerint friss, aprított petrezselyem

Elkészítés:

A csirkehúst eltávolítom a csontokról és tetszőleges méretűre aprítom, tépkedem. Fűszerezem, hozzáadom a chiliszószt, a majonézt és alaposan összekeverem.

Egy serpenyőt felforrósítok, megspriccelem egy kis olajjal és belerakom az egyik tortilla lapot. Megszórom reszelt sajttal, majd rákanalazom a fűszeres hús felét. Ismét reszelt sajtot szórok rá és ízlés szerint friss, aprított petrezselymet. Végül befedem a másik tortilla lappal, megfordítom és pár percig pirítom ezt az oldalát is.

Még melegen, friss salátával kínálom.

A leírt mennyiség 2 db serpenyős tortilla elkészítéséhez elegendő.

Elkészítési idő: 15 perc