Citromos-mandulás süti

Régóta gondolkozom már ezen a recepten és ma pont úgy keltem fel, hogy a gondolatokat tettek kövessék, így frissen, melegen hozom is a receptet.

Nagyon finom kis sütike, ha roppanósabbat szeretnétek formázzátok kisebbre és véknyabbra, de nekem most ez pont így volt kívánós…a külseje roppan, belül picit puhább, van mibe harapni.

Azt hiszem gyakran fog készülni nálunk. 🙂

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz

💥 zárt AirFryer💥 csoportunkba:

👉 Csatlakozok! 👈

Hozzávalók:

  • 25 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
  • 3 g szódabikarbóna
  • csipet só
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 6 g méz
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • fél kezeletlen héjú citrom reszelt héja
  • 1 tk vanília kivonat

Elkészítés:

A mandulaliszthez adom a szódabikarbónát, a sót, elkeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót és összegyúrom.

Egy picit ragadós, de jól formázható tésztát kell kapni, ha nagyon ragadna (liszt függő is), akkor adjatok még hozzá egy kevés mandulalisztet, ha túl száraz akkor még egy kis vajat.

Tetszőleges méretű golyókat formázok (az enyémek 3 dkg-osak voltak), kicsit meglapítom és az AirFryer rácsos kosarában vagy egy sütőpapírral bélelt tepsin megsütöm.

AirFryerben 180 fok 6-7 perc, hagyományos sütőben 180 fok 20-22 perc. A sütési idő készülékenként változhat és függ a sütik méretétől is.

Amikor megsült rácsra szedem és hagyom kihűlni. Amikor még meleg, óvatosan bánjunk vele mert elég puha, de ha kihűl roppanós kekszállagú lesz.

Ízlés szerint megkenhetjük vagy megcsorgathatjuk a tetejét citromos cukormázzal is. Ehhez keverjünk el 5 dkg porcukrot 3-4 tk frissen facsart citromlével.

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Kedvenc termékeink