Gombás, csirkés tészta

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz

💥 zárt AirFryer💥 csoportunkba:

👉 Csatlakozok! 👈

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke felsőcomb filé
  • 1,5 tk fokhagymapor 
  • 1 mk cayenne bors
  • 3 ek olaj
  • 35 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg tészta 
  • 12 dkg sajt
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A csirkecombfilét tetszőleges méretű csíkokra vagy kockákra vágom, fűszerezem és jól összekeverem az olajjal.

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint, enyhén sós vízben kifőzöm.

Az airfryer teli aljú kosarába teszem az aprított, pácolt húst és 180 fokon 14 percig sütöm. Ezután hozzáadom az aprított gombát, a vajkockákat és további 6 percig sütöm.

Végül hozzáforgatom a főtt tésztát, meglocsolom tejszínnel befedem a reszelt sajttal és 195 fokon 9 percig sütöm.

A sütési idő készülékenként eltérhet és függ a csirkedarabok méretétől is.

Elkészítési idő: 35 perc

Kedvenc termékeink