Sokszor írtam már és biztosan még fogom is, hogy az AirFryer idők előtt nem túl gyakran készítettem rántott/panírozott dolgokat, mert utáltam az olajszagot, viszont mióta a masinában készítem ezeket az ételeket (is), jóval gyakrabban terítékre kerülnek.
Ma a rántott patiszont kívántam meg, így az készült és hozok is hozzá receptet, mert nagyon finom lett 🙂
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥 zárt AirFryer💥 csoportunkba:
👉 Csatlakozok! 👈
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű patiszon tök
- 3 tojás
- 2 púpozott ek natúr görög joghurt
- 1 ek olíavaolaj
- 1 mk száryított fokhagymapor
- 1 mk füstölt fűszerpaprika
- 5 ek cornflakes
- 5 ek zsemlemorzsa (én gluténmenteset használtam)
- 3 ek liszt (én gm zablisztet használtam)
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tököt ujjnyi vastag szeletekre vágom, meghámozom, megmosom, besózom és félre teszem amíg elkészítem a panírt.
Egy tálba ütöm a tojásokat, hozzáadom a joghurtot, az olívaolajat, a fűszereket, sózom, borsozom és csomómentesre keverem.
A cornflakest tálba teszem, a kezemmel összetöröm, hozzáadom a zsemlemorzsát és összekeverem.
A lisztet egy mélytányérba teszem.
A besózott tök szeleteket lisztbe forgatom, majd a tojásos masszába, végül a kukoricapelyhes zsemlemorzsába, alaposan belenyomkodom, lerázom a felesleget és az AirFryer rácsos kosarába sorakoztatom.
Megspriccelem olívaolajjal és 180 fokon 12-13 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő készülékenként változhat és függ a tökszeletek vastagságától is.
Ízlés szerint körettel, friss salátával vagy egy finom mártogatóssal kínálom.
Mártogatós: 2 dl natúr görög joghurtba kevertem egy gerezd reszelt fokhagymát, aprított petrezselyemzöldet és sót.
Örömteli sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
![445373025_1121961145779422_4812657499437709714_n](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2024/05/445373025_1121961145779422_4812657499437709714_n-768x1024.jpg)