Egy remek húsmentes fogást hoztam ma Nektek ebédötlet gyanánt. Tegnap készítettem ezt a finomságot és nálunk nagyon nagy sikere volt, biztosan gyakran készül a jövőben.
Szuper egyszerű elkészíteni, gyorsan meg van, semmi macera. Ha valakinek hiányzik hozzá a hús, süthet hozzá néhány szelet natúr csirkemellet.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej lilahagyma vagy ha kicsi akkor 2
- 1 ek paradicsompüré
- 2 dl cukrozatlan habtejszín (kókusztejszínnel is nagyon finom)
- 2 tk szárított fokhagymapor
- 1 tk szárított metélőhagyma
- 1 mk szárított bazsalikom
- 1 tk szárított oreganó
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 5 dkg szárított paradicsom
- 0,5 dl víz
- 12 dkg friss bébi spenót
- 50 dkg babkonzerv
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A lilahagymát apró kockára vágom, kevés olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket és néhány keverésnyit együtt pirítom, majd amikor a fűszerek már finoman illatoznak, felöntöm a tejszínnel, hozzáadom az aprított paradicsomot, a vizet, a lecsepegtetett, átmosott babot, összekeverem és takarék hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett 10-12 percet főzőm.
Amikor már szép selymes az álaga, hozzáforgatom a megmosott spenótot, egyet még forralok rajta és el is készült.
Ízlés szerint párolt rizzsel, quinoával kínálom, de pirítóssal tunkolva is nagyon finom.
Örömteli főzőcskézést és jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 25 perc
![438125146_1458569068386246_6178564220946048829_n](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2024/05/438125146_1458569068386246_6178564220946048829_n-768x1024.jpg)