Pikáns babragu

Egy remek húsmentes fogást hoztam ma Nektek ebédötlet gyanánt. Tegnap készítettem ezt a finomságot és nálunk nagyon nagy sikere volt, biztosan gyakran készül a jövőben.

Szuper egyszerű elkészíteni, gyorsan meg van, semmi macera. Ha valakinek hiányzik hozzá a hús, süthet hozzá néhány szelet natúr csirkemellet.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej lilahagyma vagy ha kicsi akkor 2
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín (kókusztejszínnel is nagyon finom)
  • 2 tk szárított fokhagymapor
  • 1 tk szárított metélőhagyma
  • 1 mk szárított bazsalikom
  • 1 tk szárított oreganó
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 5 dkg szárított paradicsom
  • 0,5 dl víz
  • 12 dkg friss bébi spenót
  • 50 dkg babkonzerv
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A lilahagymát apró kockára vágom, kevés olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket és néhány keverésnyit együtt pirítom, majd amikor a fűszerek már finoman illatoznak, felöntöm a tejszínnel, hozzáadom az aprított paradicsomot, a vizet, a lecsepegtetett, átmosott babot, összekeverem és takarék hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett 10-12 percet főzőm.

Amikor már szép selymes az álaga, hozzáforgatom a megmosott spenótot, egyet még forralok rajta és el is készült.

Ízlés szerint párolt rizzsel, quinoával kínálom, de pirítóssal tunkolva is nagyon finom.

Örömteli főzőcskézést és jó étvágyat kívánok.

 

Elkészítési idő: 25 perc

Kedvenc termékeink