Sonkás zöldséges burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 85 dkg burgonya
  • 2 db közepes répa reszelve
  • 1 db lilahagyma
  • 2-3 db csemegeuborka
  • 3 ek kukorica
  • 1 csomag KOMETA fokhagymás karaj
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 22 dkg majonéz
  • 2 ek mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 tk fokhagymapor
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát apró kockákra vágom, enyhén sós vízben puhára főzöm, leszűröm és hagyom kihűlni. 

A majonézt fűszerezem, hozzáadom a mustárt és az olívaolajat és alaposan kikeverem.

Egy nagyobb tálba teszem a főtt burgonyát, a reszelt sárgarépát, a kukoricát, aprított lilahagymát, apró kockára vágott csemegeuborkát, a csíkokra vágott fokhagymás karajt és a frissen aprított petrezselyemzöldet is. Leöntöm az előkészített majonézes szósszal és átforgatom vele a salátát.

Elkészítési idő: 20 perc