Gyors vacsora ötlet és nem mellékesen nagyon finom 🙂
AirFryerbe készült 30 perc alatt. Mértem az időt. Amíg a krumpli megsült, megcsináltam a húsgolyót, majd amíg a golyók sültek készült a görögsali.
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
Hozzávalók:
- 50 dkg darálthús (sertés-marha vegyeset használtam)
- 2 ek zsemlemorzsa
- 8 dkg fetasajt
- fél fej lilahagyma
- 1 tojás
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 2 tk szárított oregano
- 1 kk őrölt fűszerkömény (lehet római kömény is)
- 2 tk szárított fokhagymapor
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
A salátához:
- 25 dkg kígyóuborka
- 20 dk paradicsom
- 5 dkg magozott olívabogyó
- 12 dkg fetasajt
- fél citrom frissen facsart leve
- fél fej lilahagyma
- 1 tk szárított oregano
- 1 ek aprított kapor
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A húsgolyó hozzávalóit tálba teszem, alaposan összegyúrom és golyókat formázok. (én kb. 4 dkg-osakat készítettem).
A golyókat az AirFryer rácsos kosarába sorakoztatom, megspriccolom kevés olívaolajjal és 180 fokon, 15-17 perc alatt megsütöm (hagyományos sütőben sütve 190 fok, 30 perc). A sütési idő készülékenként változhat és függ a húsgolyók méretétől is.
Amíg sülnek a golyók, kockára vágom a megtisztított uborkát, paradicsomot, felkarikázom a lilahagymát, felezem az olívabogyót, mindent tálba teszek, rámorzsolom a fetát, megszórom az oreganóval, az aprított kaporral, meglocsolom a citromlével, az olívaolajjal, az egészet összeforgatom és a húsgolyók mellé kínálom.
Sültkrumplival ettük, amit szintén az airfryerben sütöttem, amíg a húsgolyót begyurtam. 200 fokon, 12 percig.