Görög húsgolyók

Gyors vacsora ötlet és nem mellékesen nagyon finom 🙂

AirFryerbe készült 30 perc alatt. Mértem az időt. Amíg a krumpli megsült, megcsináltam a húsgolyót, majd amíg a golyók sültek készült a görögsali.

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz

💥zárt AirFryer💥 csoportunkba:

Csatlakozok!

Hozzávalók:

  • 50 dkg darálthús (sertés-marha vegyeset használtam)
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 8 dkg fetasajt
  • fél fej lilahagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 tk szárított oregano
  • 1 kk őrölt fűszerkömény (lehet római kömény is)
  • 2 tk szárított fokhagymapor
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

A salátához:

  • 25 dkg kígyóuborka
  • 20 dk paradicsom
  • 5 dkg magozott olívabogyó
  • 12 dkg fetasajt
  • fél citrom frissen facsart leve
  • fél fej lilahagyma
  • 1 tk szárított oregano
  • 1 ek aprított kapor
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

A húsgolyó hozzávalóit tálba teszem, alaposan összegyúrom és golyókat formázok. (én kb. 4 dkg-osakat készítettem).

A golyókat az AirFryer rácsos kosarába sorakoztatom, megspriccolom kevés olívaolajjal és 180 fokon, 15-17 perc alatt megsütöm (hagyományos sütőben sütve 190 fok, 30 perc). A sütési idő készülékenként változhat és függ a húsgolyók méretétől is.

Amíg sülnek a golyók, kockára vágom a megtisztított uborkát, paradicsomot, felkarikázom a lilahagymát, felezem az olívabogyót, mindent tálba teszek, rámorzsolom a fetát, megszórom az oreganóval, az aprított kaporral, meglocsolom a citromlével, az olívaolajjal, az egészet összeforgatom és a húsgolyók mellé kínálom.

Sültkrumplival ettük, amit szintén az airfryerben sütöttem, amíg a húsgolyót begyurtam. 200 fokon, 12 percig.

 

Elkészítési idő: 30 perc