Imádom ezt a tésztát. Igazi egyszerűen finomat húsmentes recept. Azt hiszem nyáron is gyakran fog készülni nálunk 🙂
Akinek hiányzik hozzá a hús süthet hozzá néhány szelet natúr csirkemellet.
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
Hozzávalók:
- 40 dkg száraz spagetti tészta
- 40 dkg paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olivaolaj
- 12 dkg feta sajt
- Ízlés szerint friss bazsalikom, só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint megfőzöm.
A paradicsomot megmosom, kettévágom, egy hőálló tálba pakolom, hozzáadom a hámozatlan fokhagyma gerezdeket, meglocsolom olívaolajjal, megszórom frissen őrölt tarkaborssal, összekeverem, beteszem az air fryerbe és 195 fokon 15 perc alatt megsütöm.
A sütési idő készülékenként változhat és függ a paradicsomok méretétől is.
A fetát konyhai robotgépbe teszem, rákanalazom a megsült paradicsomot, ráöntöm a kisült szaftokat is, a fokhagymát kinyomom a héjából, ezt a gépbe teszem a friss bazsalikom levelekkel együtt és összeturmixolom.
A paradicsomos masszát összeforgatom a lecsepegtetett tésztával és ízlés szerint, hidegen vagy melegen kínálom. Ha túl sűrű a szósz a tészta főzővizével szoktam kicsit higítani.
Elkészítési idő: 20 perc
![edeb5b27-09b7-43e0-8ed2-8781c2e188f6](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2024/05/edeb5b27-09b7-43e0-8ed2-8781c2e188f6-768x1024.jpeg)