Sült paradicsomos fetás tészta

Imádom ezt a tésztát. Igazi egyszerűen finomat húsmentes recept. Azt hiszem nyáron is gyakran fog készülni nálunk 🙂

Akinek hiányzik hozzá a hús süthet hozzá néhány szelet natúr csirkemellet.

Hozzávalók:

  • 40 dkg száraz spagetti tészta
  • 40 dkg paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olivaolaj
  • 20 dkg feta sajt
  • Ízlés szerint friss bazsalikom, só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint megfőzöm.

A paradicsomot megmosom, kettévágom, egy hőálló tálba pakolom, hozzáadom a hámozatlan fokhagyma gerezdeket, meglocsolom olívaolajjal, megszórom frissen őrölt tarkaborssal, összekeverem, beteszem az air fryerbe és 195 fokon 15 perc alatt megsütöm.

A sütési idő készülékenként változhat és függ a paradicsomok méretétől is.

A fetát konyhai robotgépbe teszem, rákanalazom a megsült paradicsomot, ráöntöm a kisült szaftokat is, a fokhagymát kinyomom a héjából, ezt a gépbe teszem a friss bazsalikom levelekkel együtt és összeturmixolom.

A paradicsomos masszát összeforgatom a lecsepegtetett tésztával és ízlés szerint, hidegen vagy melegen kínálom. Ha túl sűrű a szósz a tészta főzővizével szoktam kicsit higítani.

 

Elkészítési idő: 20 perc