Olyan jól esett hévégén ez a gyors ebéd. Este beáztattam a halszeleteket, aztán másnap ebédre, néhány perc alatt megsütöttem.
Hozzávalók:
- 40 dkg friss tőkehal filé
- 1,5 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A halszeleteket megmosom, papírtörlővel leitatom a vizet. A tejbe elkeverem a reszelt fokhagymát, beleteszem a halat, lefedem és hűtőbe teszem.
Néhány óra is elég lehet neki, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen a fokhagymás tejben.
Sütés előtt kiveszem a tejből, leitatom a felesleget papírtörlővel. Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat és a halszeletek mind a két oldalát szép pirosra sütöm. Amikor megsült az egyik oldal, megszórom frissen őrölt tarkaborssal és úgy fordítom meg. Sózni, csak közvetlenül tálaláskor szoktam 🙂
Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel, quinoával, burgonyapürével, kínálom. én szeretem nagyon az amerikai káposztasalátával is, ITT találtok hozzá receptet.
Elkészítési idő: 15 perc + pácolás
![441654440_1112549089835957_1264937597075630882_n](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2024/06/441654440_1112549089835957_1264937597075630882_n-768x1024.jpg)