Natúr tőkehal szeletek

Olyan jól esett hévégén ez a gyors ebéd. Este beáztattam a halszeleteket, aztán másnap ebédre, néhány perc alatt megsütöttem.

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss tőkehal filé
  • 1,5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A halszeleteket megmosom, papírtörlővel leitatom a vizet. A tejbe elkeverem a reszelt fokhagymát, beleteszem a halat, lefedem és hűtőbe teszem.

Néhány óra is elég lehet neki, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen a fokhagymás tejben.

Sütés előtt kiveszem a tejből, leitatom a felesleget papírtörlővel. Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat és a halszeletek mind a két oldalát szép pirosra sütöm. Amikor megsült az egyik oldal, megszórom frissen őrölt tarkaborssal és úgy fordítom meg. Sózni, csak közvetlenül tálaláskor szoktam 🙂

Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel, quinoával, burgonyapürével, kínálom. én szeretem nagyon az amerikai káposztasalátával is, ITT találtok hozzá receptet.

 

 

Elkészítési idő: 15 perc + pácolás

Kedvenc termékeink