Húsos palacsinta GastroHobbi módra

Ez a húsos palacsinta a kedvencem. A legjobb ha van egy kis maradék pörkölt meg néhány palacsinta, de ha nem akkor főzök egy gyors pörit és sütök egy kazal kakaós palacsintát, mert az mindig elfogy és párat mentek belőle húsosnak!

Nincs vele annyi macera, mintha még ki is paníroznám és nekem jobban is ízlik így, ahogy tucsog a szaftban, picit összepirul…még most ettem meg, de máris tudnék repetázni, egyszerűen imádom.

Hozzávalók:

  • 6 db palacsinta
  • 60 dkg csirkecomb filé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 tv paprika + csípős aki szereti
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 3 dl tejföl
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A hagymát finomra vágom, némi zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzá adom az apró kockára vágott paradicsomot, a szintén felaprított paprikát, a zúzott fokhagymát és megpárolom.

Mikor a zöldségek már összeestek, leveszem a tűzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával, rádobom a kockára vágott húst, összeforgatom, sózom, borsozom, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje és fedő alatt puhára párolom.

Mikor a hús vajpuha, kiszedem egy tányérra, villával rostjaira szedem, adok hozzá egy-két evőkanál tejfölt és az így kapott masszával megtöltöm a palacsintákat, majd egy tűzálló tálba sorakoztatom őket.

A szaftot összeturmixolom a tejföllel, ráöntöm a megtöltött palacsintákra és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 10-15 perc alatt készre sütöm.

Tálalásnál minden kis batyura egy-egy kanál tejfölt teszek.

Elkészítési idő: 60 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük