Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk borsikafű
- 1 mk frissen őrölt tarka bors
- 2 db babérlevél
- 70 dkg sertéslapocka
- 1 kg savanyú káposzta
- szükség szerint só
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, beleteszem a csíkokra vágott kolozsvári szalonnát, lepirítom, ezt követően mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, megdinsztelem majd hozzáadom a fokhagymát, felöntöm pici vízzel, megszórom a fűszerpaprikával és a többi fűszerrel, összeforgatom, hozzáadom a kockára vágott húst, fedő alatt 10 percet főzöm, majd mehet bele a káposzta. (ha szükséges mossuk át, akár többször is).
Fedővel lefedve, többszöri kevés víz pótlással, addig főzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhul.
Ízlés szerint tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk.