Biztos vagyok benne, hogy a hot-dog sokaknak van a repertoárján mikor éppen se kedv, se idő, se ötlet nincs a főzésre!
Pont így van ez nálunk is, de most nem erre a hot-dogra gondolok, hanem egy egészen fantasztikus, újra gondolt változatra, amivel könyedén elkápráztathatsz bárkit!
Hozzávalók:
- 3 fej vörös hagyma
- 2 fej lila hagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 7 vékony, friss töltésű kolbász
- 5 dkg vaj
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors
- 2 dl Birra Moretti
Elkészítés:
A hagymákat meghámozom, félbe vágom, majd felszeletelem.
Egy tűzálló tálat kivajazok, szétterítem benne a hagyma felét, rásorakoztatom a kolbászokat, majd befedem a felszeletelt hagyma másik felével. Sózom, borsozom, hozzá adom a fokhagymát, meglocsolom a sörrel, a tetejére rászórom a felkockázott vajat, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 35 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként és a kolbász méretétől függően változhat!
Mikor elkészült, friss pékáruval kínálom. Jól illik hozzá a mustár és a savanyúkáposzta!
Elkészítési idő: 45 perc
