Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Amit az elmúlt években megtanultam, hogy nagyon szeretitek a csirkemell recepteket, főleg a hétköznapok forgatagában jól jön erre a húsfélére egy-egy egyszerűen finom verzió, hogy a változatosság meglegyen, de fontos, hogy gyorsan elkészüljön.
A másik dolog, amit tudom, hogy szerettek, az a különböző bundák, így most egy olyan recepttet hoztam, ami mind a két szempontnak eleget tesz, úgyhogy remélem nagyon fogjátok szeretni és sokan elkészítitek!
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
5 ek tejföl
2 tojás
5 ek liszt (én rizsliszttel készítettem) + a hús forgatáshoz
3 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csirkemellett vastagabb csíkokra vágom, besózom és félre teszem.
A tejfölt elkeverem a tojással, a reszelt fokhagymával, a liszttel, sóval és borssal.
A húscsíkokat megforgatom lisztben, a masszában, majd forró olajban aranysárgára sütöm.
Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel kínálom.
Elkészítési idő: 25 perc