Bár nagyon szeretem a sertéskarajt, viszonylag ritkán készítek, mert előfordul, hogy szárazra sikerül, most viszont hoztam Nektek egy nagyon szaftos receptet, ami elronthatatlan, nagyon egyszerű elkészíteni és garantáltan a család kedvence lesz.
Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
5 ek rizsliszt (aki nem gluténmentesen étkezik, használjon “hagyományos lisztet”)
2 tk fűszerpaprika
8 ek tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 tk aprított, friss rozmaring
2 tk mustár
2 mozzarella golyó
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A karajszeleteket enyhén megklopfolom, sózom, borsozom.
A lisztet elkeverem a fűszerpaprikával. A tejfölhöz adom a reszelt fokhagymát, a rozmaringot, a mostárt és ezt is alaposan elkeverem.
A hússzeleteket először a paprikás lisztbe, majd a tejfölös szószba forgatom és egy tűzálló tálba, szorosan, egymás mellé helyezem.
A mozzarellát elmorzsolom, szétoszlatom a tejföllel burkolt húsok tetején és lefedés nélkül, 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 45 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat.
Ízlés szerint krumplipürével, párolt rizzsel, friss salátával kínálom.
Elkészítési idő: 60 perc