Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat, hétköznapi recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Mivel a palacsintáknak mindig nagy sikere van, ezért most egy almás változatot hoztam Nektek, amit szerintem nagyon fogtok szeretni!
Nagyon egyszerű elkészíteni és gyorsan a család kedvencévé válik.
Hozzávalók:
- 20 dkg gm lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny használjon 25 dkg finom lisztet)
- 1 tk gm sütőpor
- 2 ek barna cukor
- 1 mk fahéj
- 1 tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 közepes méretű alma lereszelve
- 4,5 dl tej
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Ha szeretnéd egy helyen gyűjteni a recepteket, nézd meg Receptgyűjtőnket! ITT!
A cukrot a tojással és a vajjal habosra keverem, majd hozzáadom a fahéjat, sót sütőport, ismét elkeverem és jöhet bele a liszt, kevés tejjel.
Úgy szoktam megoldani, hogy szép csomómentes legyen a tésztám, hogy először galuska sűrű tésztát keverek, majd több részletbe hígítom a tejjel és minden alkalommal szép simára keverem, így mindig tökéletes állagú tészta a végeredmény.
Amikor a tésztát kikevertem, hozzá adom a reszelt almát, összeforgatom és mint a palacsintát, olajjal kikent serpenyőben egyesével kisütöm.
Ízlés szerint tálalom. Lehet hagyományosan feltekerve, háromszögbe hajtva, de jól mutat laskának felvágva is.
Elkészítési idő: 30 perc