Almás palacsinta

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat, hétköznapi recepteket találtok a GastroHobbi- Egyszerűen, finomat című könyvünkben.

RENDELD MEG MOST ITT!

Mivel a palacsintáknak mindig nagy sikere van, ezért most egy almás változatot hoztam Nektek, amit szerintem nagyon fogtok szeretni!

Nagyon egyszerű elkészíteni és gyorsan a család kedvencévé válik.

Hozzávalók:

  • 20 dkg gm lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny használjon 25 dkg finom lisztet)
  • 1 tk gm sütőpor
  • 2 ek barna cukor
  • 1 mk fahéj
  • 1 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 közepes méretű alma lereszelve
  • 4,5 dl tej
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Ha szeretnéd egy helyen gyűjteni a recepteket, nézd meg Receptgyűjtőnket! ITT!

A cukrot a tojással és a vajjal habosra keverem, majd hozzáadom a fahéjat, sót sütőport, ismét elkeverem és jöhet bele a liszt, kevés tejjel.

Úgy szoktam megoldani, hogy szép csomómentes legyen a tésztám, hogy először galuska sűrű tésztát keverek, majd több részletbe hígítom a tejjel  és minden alkalommal szép simára keverem, így mindig tökéletes állagú tészta a végeredmény.

Amikor a tésztát kikevertem, hozzá adom a reszelt almát, összeforgatom és mint a palacsintát, olajjal kikent serpenyőben egyesével kisütöm.

Ízlés szerint tálalom. Lehet hagyományosan feltekerve, háromszögbe hajtva, de jól mutat laskának felvágva is.

Elkészítési idő: 30 perc

1 komment

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük