Nutellás kifli

Felbuzdulva a múltkori csavart kakaós csiga sikerén, arra gondoltam, hogy ismét hozok Nektek egy isteni süti receptet, ami remek reggeli, tízórai vagy uzsonna lehet.

Ez sem egy ördöngős recept, egyszerűen elkészíthető és fémdobozban jó néhány napig puha marad.

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt ( a gm változatot ugyan ilyen mennyiségű Glutenix foszlócskalács lisztből készítem)
  • 0,5 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő (a budafoki élesztő gm)
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 púpozott ek tejföl
  • 1 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez
  • nutella

Elkészítés:

A tejet meglangyosítom, elkeverek benne egy tk cukrot, egy tk lisztet és felfuttatom benne az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt kidolgozom és duplájára kelesztem.

Mikor megkelt, ketté osztom a tésztát, az egyik felét kör alakúra nyújtom, megkenem nutellával, a másik felét is kör alakúra nyújtom és befedem vele a nutellás félt. Egy éles késsel cikkekre vágom, én az apróbb kifliket szerettem, így 12 részre vágom.

A szélesebb részére teszek egy mogyorónyi nutellát, majd ettől a felétől kezdve feltekerem.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, hagyom még 10 percet kelni, megkenem a felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15-20 perc alatt készre sütöm. Sütési idő, sütőnként változhat.

Elkészítési idő: 40 perc + kelesztés

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.