Mirinda szelet

Mindenkinek vannak olyan sütik, amik a gyerekkorukat juttatják eszükbe. Nekem ez a mirinda szelet ilyen. Bevallom őszintén, még sosem készítettem és kb 15 éve, hogy utoljára ettem, de most eljött az ideje és elkészült a nagyim régi receptje alapján, ami mondhatni, hogy tökéletes.

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Isteni finom, pille könnyű, puha tészta, zamatos túrókrém és persze a lényeg, a tetején a mirinda bevonat. Van aki fantával készít, azzal is isteni, de nekem most erre esett a választásom.

Hozzávalók:

Tésztához:
7 tojás
5 ek cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl olaj
5 ek finomliszt (gm verzió: 5 ek Schar Universal mix)
1 mk sütőpor (gm verzió: Lidl gm sütőpor)

Túrós krémhez:
60 dkg túró
1 ek vaníliás cukor
3 ek cukor
20 dkg vaj
fél citrom frissen facsart leve
1 citrom reszelt héjja

Mirinda bevonat:
7 dl mirinda
2 csomag vaníliás puding (gm verzió: Haas)
3 ek cukor

Elkészítés:

A tojásokat ketté választom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom az olajat, a kakaóport, a sütőport, a lisztet, alaposan kikeverem, majd többszörre hozzáforgatom a kemény habbá vert fehérjét.

Kivajazott formába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30 perc alatt készre sütöm.

A túrót, kézi mixer segítségével habosra keverem a többi hozzávalóval és a kisült, kihűlt tészta tetejére simítom.

A mirinda kb. felét csomómentesre keverem a cukorral és a pudingporral, majd hozzáadom a másik felét és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm.
Mikor elkészült, kevergetés mellett langyosra hűtöm, majd a túrós massza tetejére öntöm. Nem kell kenni, mert szépen szétfolyik rajta.

Elkészítési idő: 30 perc + sütés + hűtés perc

Mirinda szelet

Kedvenc retro sütid? Nálunk a Mirinda szelet a nyerő! ?Kövessetek minket instagramon is: www.instagram.com/GastroHobbi

Közzétette: GastroHobbi – 2019. február 23., szombat

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük